2010-2014

2010 Konec foglarovské romantiky

Zdaří se nám opět provětrat hlavy na horách? Najdeme nové vhodné prostory pro naši klubovnu? Podaří se nám nalézt bájné místo překypující zlatem? A co na to Joshua Kowalski? I s těmito otázkami jsme se trápily celý rok. Na táboře Bonanza Creek jsme však byli odměněni zlatým nálezem nebývalého rozsahu i poselstvím starého indiánského náčelníka.

Oddíl začíná žít a publikovat fotografie i na všudypřítomném Facebooku (www.facebook.com/oddildinosaurus) a na září usilovně chystáme velké překvapení… Petra – nejmladší z klanu Setničků – posiluje řady rádců, zatímco oddíl vyráží na krásnou 222. pětidenní podzimní výpravu.

2011 Vstříc novotám

Dinosaurus se stěhuje do nové perfektní klubovny v Truhlářské ulici č. 17, jen kousek od Palladia. MČ Praha 1 umí! Z rekonstrukce, rekolaudace, revize, relokace a redesignu už skoro rezivíme (trvalo to celý rok), vše nakonec dobře dopadlo.

Albus Severus Potter nás však nenechává dlouho klidnými. Terfysgol sbírá temné síly a tak nezbude, než aby se mu postavili Šmoodlové a Vejcovníci vyzbrojeni kouzelnickými schopnostmi, které nám propůjčuje sám Ministr kouzel Claudius Acidus. V neprostupných bažinách Deadmarsh vaříme lektvary, kouzlíme o 106 a nakonec ničíme viteály i Terfysgolovy ideály. A taky dostáváme nová parádní trička!

Tento rok také zahajujeme novou tradici tzv. After Campů, týdenní akce malých dětí s rodiči (bývalými členy) navazující na letní tábor. Dinosauří inkubátor s úspěchem pořádáme dodnes.

Novou klubovnu má pod palcem i nový hlavní vedoucí Tibor Strašrybka. Tím se ustaluje sestava vedoucích na další roky: Tibor, Milosh, Hruška, Danda, Hanka, Jirka a Kačka. K ní se na podzim přidává Tereza „Thea“ Sanetrníková jako naše nová rádkyně.

2012 Tak to je síla… galská

To nám to pěkně začíná, ztratil se nám náš druid Panoramix a s ním i jeho zlatý srp. Naštěstí nedošel daleko a družiny Smajlixové a Za-hada-Ix se mohly vydat směr vesnice Vilibonum, kde na nás čekala štreka po GPS souřadnicích za čtyřmi obřími menhiry. A díky lektvaru jsme nakonec měli i sílu odvalit menhir na náměstí, který nás navedl na dvě truhly a bájné galské zlaté prase! (viz exponát)

Po táboře je rádkyní pasována Kája „Kiki/Kajush/Citrónek/Karel/Kaira“ Rešlová.

2013 Jde nám hlava kolem světa

V Reformním clubu v Truhlářské ulici se to ale dějí věci. Sám sir William Fogg nás vyslal na cestu kolem světa. Stihneme se i přes všechny nezdary vrátit do Londýna za 80 dní? Nakonec to není 80 dní, které máme překonat, nýbrž celá tisíciletí, neb jsme se s lodí dostali do časoprostorové trhliny. Znovuobjevení klíčových vynálezů doby (viz exponát) na táboře Expedice Pierre Porte nás však vrací do hry a díky kapitánu Nemovi a jeho ponorce Nautilus sázku vyhráváme!

Družiny ATWIEDi a Rakeťáci také zažívají historicky první zaznamenanou dvojvýpravu (247.+248.)

Rodí se nám slibná generace Dinosaurů: Markéta „Maki“ Hejralová, Emma „Polly“ Fousková, Áňa Sýkorová, Ella Knaislová, Vojta „Ojtix“ Havrda. Na podzim je krátce-rádce Kryštof „Ha-džun“ Chytil, žel se neuchytil.

2014 Desítka vleze se, pak ještě dvě

Zlé zprávy, Perseus přišel o svoji polobožskou moc. Do toho chce titán Hyperion ovládnout svět lidí, to mu nesmíme dovolit! Hlava Medúzy se ukáže být osvědčeným protilékem a tak je mezi zdmi rozvalin (řecky Syntrimmión) města Kakorgí opět jednou svět (na chvíli?) zachráněn.

Po dlouhých devíti letech se nám sešla zdatná sestava a nová generace (Alexandra Falvey, Lucie Wudy, Ester „Aegea“ Kocourková, Martina Štětková, Cyril Falvey), jež se zúčastnila přírodovědné soutěže Zlatý list. A nevedla si vůbec špatně! Svět se musel postavit naruby – díky úžasnému SVJ Truhlářská 17 máme v klubovně Wi-Fi připojení na rok zdarma. Umí!

V září se schyluje k velkolepým oslavám 30 let založení oddílu. V dohledatelných materiálech objevujeme na 400 jmen dětí, co prošly oddílem. Chystáme rozsáhlou výstavu (poprvé v Truhlářské) a vzpomínkové „šálení“ v Posázaví. Těšte se!